Lumea mea

...

Scump domle scump..... 07:27

Intotdeauna mi-am pus problema de ce in reviste, in paginile de moda, sunt puse articole vestimentare cu preturi astronomice. Dupa cum ma gandesc eu, revistele au un target care cuprinde si femei, adolescente cu un buget obisnuit, care evident n-ar da niciodata 1100 ron pe o pereche de pantaloni sau 600 ron pe o bluza. Dar probabil asta nu mai conteaza din moment ce firmele carora li se face reclama umplu conturile revistelor. Citeam mai devreme pe net in Viva, sfaturi cum sa iti alegi culorile electrice pentru vara asta. Sincer in afara ca ma uit la culori, nu ma prea ajuta cu mare lucru articolul pentru ca oricum nu o sa-mi cumpar (si cred ca multe sunteti de acord cu mine) vreunul dintre produse si pe deasupra in afara de pantofi unele sunt chiar urate...Ia dati o geana..

Pantofi Vicini, magazin J.Kristensen, 1.430,52 lei
Pantaloni Escada, 1.180,80 lei
Camasa Escada, 1.286,40 lei
Tricou Escada Sport, 695 lei

Romania - Tara lui Papura Voda 01:47

Dupa ce iti petreci vacantele in tari straine si vi aici in tara parca te loveste ceva in cap cand te confrunti cu mizeria, boschetari, functionari publici si chelneri incruntati. Toate se accentueaza!! Intamplarile se tin lant in ultimele doua saptamani asa ca sa pot face o comparatie clara intre ceea ce suntem noi si cum e pe la altii. Cum pot altii? Alt aluat...asta-i problema.
Cu cateva zile inainte sa plec in Croatia, merg ca tot omu' la banca sa schimb lei in euro. Dupa o analiza a cursurilor valutare aleg BCR. Cea mai proasta alegere!!!! Ma pun rabdatoare la o coada imensa si astept. La un moment dat isi face aparitia o cucoana, angajata a bancii, care incepe sa rasfire lumea si pe la alte ghisee. Politicos, intreb: "Pentru schimb valutar unde trebuie sa stau?". La care cucoana: "Apai schimb valutar face numai colega, care nu are timp de asa ceva, domnisoara. Mergi, ca doar sunt atatea case de schimb peste drum!!!"....Poftim? Eu am venit la banca sa schimb bani, sa apelez la un serviciu al lor si ei ma trimit la casele de schimb?! Am promis ca nu mai calc acolo ever.
Vin din Croatia, merg cu mama sa-si faca asigurare medicala pentru vacanta in Grecia. Alegem Omniasig. Un tanar angajat ne ia in primire si face asigurarile. Inainte de a pleca, mama il intreaba, ce trebuie sa faca in cazul in care se intampla ceva. Tipul se scuza ca nu prea e in tema si striga o colega aflata intr-un birou alaturat si o intreaba. De aici scandalul....Tipa foarte iritata: "Auzi draga, eu nu sunt la dispozitia ta. Daca vrei sa afli ceva vi aici. Nu e in interesul meu, e al tau!!"....Bine, bine, dar e interesul clientului. Dar asta se pare ca nu prea conteaza pentru cei de la Omniasig. Si de aici un intreg scandal si certuri intre cei doi in fata mea si a mamei, care ne uitam perplex la ei.
Cred ca angajatii institutiilor publice nu au inteles ca traiesc pe spatele nostru si datorita noua. Ca daca nu le calca pragul nimeni, nici ei nu isi vor lua salariul. Au uitat de mult ce inseamna bunul simt, iar de zicala: "Clientul nostru, stapanul nostru" cred ca nici nu au auzit.
Si ca sa se umple paharul, aseara ies cu prietenii in Complexul Studentesc (Timisoara). Stam la terasa, iar dupa ceva timp incepe spectacolul dat de boschetarii care isi fac veacul acolo. Intai joaca fotbal cu peturi, iar mai apoi dau o reprezentatie de wrestling. Toate ca toate daca cei mici nu s-ar alerga unul pe altul printre mese si unul dintre boschetari nu s-ar pune la una dintre mese tragand linistit din punga cu prenadez. Politie comunitara ioc. Dupa vreo jumatate de ora dupa ce apele se linistisera apar si doi politisti comunitari, care ca sa-si faca si ei norma de seara, dau amenda femeii care vinde porumb.
Sa nu mai vorbim de mizerie aruncata pe jos, ca taranii romani nu ai cei 7 ani de acasa si mamele nu le-au dat peste maini cand erau mici cand incercau sa arunce ceva pe jos.
Si totusi raman la zicala lui Badea: "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!!"

Bagaje 12:54

Maine seara plec in Croatia si cea mai mare problema, care cred ca e a tuturor femeilor e ce imi pun in bagaj. As vrea si rochitza rosie, dar mai am si una verde, maro, albastra....Care dintre ele? Si tricouri, si fustitze si ceva mai gros ca am auzit ca ar fi rece seara...Se aduna. Plus sa nu uitam gel de dus, sampon, balsam, masca de par, demachiant, crema de corp, lotiune de plaja, parfum, deodorant....Ufff da multe mai sunt. Ce simplu e de barbati..Pe langa ca mai au norocul sa aiba o prietena ca mine :D care le face bagajul, deci inca o grija in plus, la ei e mai simplu: 2-3 perechi de panataloni scurti, niste tricouri, slipul, un dus gel si deodorant. In total 5 chestii, usor de tinut minte, nu e nevoie de listute ca sa nu uite ceva. Si totusi sa revenim. Ma uit la dulap(uri) si e tare greu de ales, in plus am primit indicatii sa nu-mi iau multe ca suntem 10 in 3 masini, deci locul este limitat. Oricum de fiecare data imi duc o gramada de chestii si ajung sa port 2-3, dar.....daca nu le-as avea sigur mi-ar trebui, ca doar asa se intampla intotdeauna. N-ar fi mai simplu daca ar incapea dulapul(rile) in troler?!:D Asta cred ca e visul femeii.
Da' chiar ce bine ar fi!!!!

Cum ne protejam de soare? 08:10

Urmeaza vacanta la mare si pentru ca anul asta nu m-a prea vazut soarele am stat putin pe ganduri cam ce crema cu protectie sa-mi aleg. Cu solarul nu sunt prietena deloc, de strand nu am avut timp vara asta, deci nu mi-a ramas decat sa aleg o crema cu protectie medie (15), pentru ca totusi as vrea sa se mai si prinda bronzul de mine. Din raftul plin de lotiuni am pus mana pe Nivea, nu stiu daca ar fi cea mai buna dar e o marca foarte cunoscuta la produsele cosmetice si parca imi inspira incredere. Nici preturile nu sunt prea exagerate, o lotiune Nivea ajunge maxim la 29 lei intr-un supermarket. Stiu ca majoritatea prefera sa stea de dimineata pana seara la soare si cand vine vorba de protectie o aleg pe cea mai mica pentru a fi cat mai bronzate ca doar e la moda, dar totusi as prefera o piele sanatoasa decat una arsa. So....sper sa nu fie nevoie sa stau cu iaurtul pe spate. :D

O indianca a nascut gemeni la 70 de ani 04:13

Daca ma revolta cazul Adrianei Iliescu care a nascut la 66 de ani, acum sunt si mai revoltata. Eu inteleg ca stiinta a evoluat dar totusi sa nu ne batem joc. Cum poate un medic sa incurajeze o femeie la o asa varsta sa nasca. Sa ne gandim totusi ca nu suntem nemuritori si mamele astea vor muri la un moment dat, iar copiii aia vor ramane orfani la varste mici. Cat il il va putea creste? Nu e pacat de sufletul copilului care isi va pierde mama prea devreme? Poate cand va fi adolescent si va avea cea mai mare nevoie de sfatul mamei, aceasta nu va mai fi...Plus de asta, sa ne imaginam prima zi de scoala, cand fiecare copil se tine de fusta mamei si se mandreste cu mama lui tanara si frumoasa. Pe acesti copii, ii vor intreba colegii daca au venit cu strabunica sau bunica la scoala. Si daca e sa-i dam un nume, putem spune ca va fi un complex pentru acesti copii. E adevarat ca si-au dorit mult copii si o femeie nu este implinita daca nu da nastere unui copil, dar totusi sa fim rationali. In plus de asta se zice ca daca faci copii la batranete ori sunt super destepti ori......

Banca de celule stem la Cluj 00:25

Din iulie functioneaza la Cluj o banca de celule stem, unde femeile care au nascut pot le dona sau depozita, acestea fiind recoltate din cordonul ombilicar sau din sangele placentar. Pentru donatie nu se percepe nici o taxa, iar pentru depozitarea pentru uzul propriu exista o taxa de recoltare de 3.270 lei si una de intretinere de 17 euro pe an. Recoltarea se poate face din orice spital. Pretul nu mi se pare foarte mare avand in vedere utilitatea acestora si faptul ca se pot vindeca boli care de multe ori sunt incurabile. Daca ne gandim ca in cazul unei leucemii o operatie de transplant poate ajunge chiar la 250.000 euro, 17 euro pe an sunt o nimica toata.